1η Επιστημονική Ημερίδα Health & Wellness Coaching

Επικοινωνήστε με τη γιατρό

Αφήστε το σχόλιο ή την ερώτησή σας
και θα σας απαντήσουμε
το συντομότερο.
1η Επιστημονική Ημερίδα Health & Wellness Coaching

Η κ. Μεντζελοπούλου Παρασκευή, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος και μοναδική πιστοποιημένη Ενδοκρινολόγος Health Coach στην Ελλάδα, συμμετείχε ως ομιλήτρια στην 1η Επιστημονική Ημερίδα για το Health & Wellness Coaching, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο TitaniaHotel.

 


Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Athens Coaching Institute υπό την αιγίδα του European Lifestyle Medicine Organization.

Το Health Coaching αποτελεί την εξέλιξη στην προώθηση της υγείας και αποσκοπεί να διευκολύνει τον ασθενή στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει στην υγεία του.Ομιλητές στη συγκεκριμένη ημερίδα ήταν διακεκριμένοι επαγγελματίες υγείας από διαφορετικές ειδικότητες (Ιατρική, Ψυχολογία, Διατροφή και Φυσικοθεραπεία), οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει το HealthCoaching από την εφαρμογή του στην υγεία και την ευεξία.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το HealthCoaching στη λήψη τροφής, τη διαχείριση του διαβήτη, τη γονιμότητα, την ενίσχυση της άσκησης και tη διαχείριση ασθενών με φωνητικές διαταραχές.

Επιπλέον, το κοινό είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για το πλαίσιο αρχών και εκπαίδευσης του HealthCoaching, καθώς και για τα δεδομένα που αναδεικνύουν οι σύγχρονες έρευνες από την μέχρι τώρα εφαρμογή του.

Συμμετέχοντες ομιλητές ήταν οι:

  • Αρκαδιανός Ιωάννης Ιατρός Γενικής Ιατρικής
  • Μεντζελοπούλου Παρασκευή Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος
  • Μπιλάλη Χαρούλα Μοριακή Βιολόγος
  • Τεσφαέ Κωστής Φυσιοθεραπευτής
  • Γάκη Ερμίνα Ψυχολόγος
  • Καρτσωνάκη Χριστίνα Κλινικός Διατροφολόγος
  • Ησαΐα Ελένη - Χριστίνα Αναισθησιολόγος
  • Πετράς Χαράλαμπος, Ψυχολόγος

Η μεγάλη προσέλευση των επαγγελματιών που τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα μας αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του κλάδου της υγείας στην υιοθέτηση καινοτόμων και μοντέρνων μεθόδων που θα βοηθήσουν όχι μόνο στην καλύτερη αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη πολλών ασθενειών.

 

ΠηγήAthens Coaching Institute

Η καλύτερη ιατρός στον χώρο της! Γνωρίζει το αντικείμενο όσο λίγοι, αφιερώνει χρόνο και σου εξηγεί τα πάντα! Σ' ευχαριστώ Βούλα!

Γιώργος Π.

Καταπληκτική ιατρός! Φοβερός άνθρωπος!

Νίκος Π.

Εξαιρετική γιατρός με σπουδες στο αντικείμενο της. Βοηθάει στην σωστή διάγνωση με την κατάλληλη αγωγή

Αναστασάι Δ.
Medifem       
Μαιευτήριο ΡΕΑ
medNutrition
Κατασκευή ιστοσελίδων Forthright