Group Health Coaching

Επικοινωνήστε με τη γιατρό

Αφήστε το σχόλιο ή την ερώτησή σας
και θα σας απαντήσουμε
το συντομότερο.
Πόσοι από εμάς νιώθουμε κουρασμένοι, χωρίς ενέργεια; Πόσοι μπορούμε να πούμε ότι φροντίσουμε τον εαυτό μας και την υγεία μας όσο μπορούμε περισσότερο; Πόσοι από εμάς κάνουμε καθημερινά σωστές επιλογές στη διατροφή μας, στις συνήθειες τις δικές μας και της οικογένειας μας; Οι περισσότεροι νιώθουμε ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος ή αρκετή βοήθεια. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει! Το healthcoachingμπορεί να μας βοηθήσει.

Το healthcoachingείναι ένας τομέας των επιστημών υγείας που εστιάζει στην αλλαγή συνηθειών και τρόπου ζωής

Ο healthcoachθα αφιερώσει χρόνο να εντοπίσει τα προσωπικά θέματα υγείας και ευεξίας, πως αυτά συνδέονται και τι ρόλο παίζει η καθημερινότητα και οι συνήθειες μας. Έτσι θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε στρατηγικές για την ολιστική αντιμετώπιση τους.

Ένας healthcoachμπορεί να μας βοηθήσει στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, μέσα από θετικές επιλογές στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς μας.

Συγκεκριμένα μπορεί να μας βοηθήσει

1.      Nα βελτιώσουμε τη διατροφή μας, τον ύπνο μας, το βάρος μας

2.      Να αντιμετωπίσουμε το στρες

3.      Να κόψουμε το κάπνισμα ή το αλκοόλ

4.      Να αυξήσουμε τη δραστηριότητα μας , να γυμναστούμε συστηματικά

Ένας ιατρός - healthcoachμπορεί, ανάλογα με την εξειδίκευση του, να μας βοηθήσει να προλάβουμε ή και να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα υγείας όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η οστεοπόρωση, η υπέρταση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο χρόνιος πόνος, οι αυτοάνοσες νόσοι, η υπογονιμότητα, η εμμηνόπαυση.

Τι είναι το grouphealthcoaching και τι πλεονεκτήματα έχει;

Το healthcoachingμπορεί να γίνει είτε σε συναντήσεις ατομικές ή σε μικρά γκρουπ ατόμων που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα με την υγεία και την ευεξία τους και θέλουν να κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους . Πολλές μελέτες έχουν δείξει τη δυναμική της ομάδας στην προσπάθεια για αλλαγή. Το άτομο μέσα σε μια ομάδα με την οποία έχει κοινούς στόχους μπορεί:

1.      Να βρει ένα νέο δίκτυο στήριξης. Δεν είσαστε μόνοι σας στην προσπάθεια σας για αλλαγή. Βλέποντας ότι και άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα σαν το δικό μας και προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν, παίρνουμε δύναμη και αυτοπεποίθηση να κάνουμε την αλλαγή και να την πετύχουμε. Μια ολόκληρη ομάδα μας στηρίζει!

2.      Να κινητοποιηθεί περισσότερο και να πετύχει πιο εύκολα τους στόχους του. Όταν είμαστε μέλη μιας ομάδας μειώνονται οι πιθανότητες αναβολών και δικαιολογιών. Το κάθε άτομο της ομάδας μπορεί να δράσει σαν έμπνευση και κινητοποίηση για τα υπόλοιπα αλλά και σαν παρέα στην άσκηση, στην αλλαγή διατροφής και συνηθειών

3.      Να ωφεληθεί από τις εμπειρίες των άλλων μελών. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη, χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Διάφορα εμπόδια θα παρουσιαστούν στο δρόμο σας. Όταν μοιράζεσαι τις δυσκολίες με άλλους θα βρεις πιο εύκολα λύσεις. Σίγουρα κάποιος θα έχει αντιμετωπίσει μια ανάλογη περίπτωση. Τι έχει δοκιμάσει, τι δούλεψε και τι όχι. Η εμπειρία του ενός μπορεί να βοηθήσει τους άλλους.

4.      Να αλλάξει προοπτική, να διευρύνει τους ορίζοντες του. Όταν δουλεύουμε μαζί με άλλους βλέπουμε και άλλες προοπτικές και λύσεις ενός προβλήματος και το αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά

5.      Να κάνει την δύσκολη διαδικασία της αλλαγής πιο ευχάριστη δημιουργώντας νέες φιλίες και σχέσεις. Η ομάδα λειτουργεί σαν μια παρέα με τον καιρό, μια ευκαιρία να βρεθείς με τους φίλους που μοιράζεσαι αυτή την προσπάθεια και να μοιραστείς τα νέα σου και να περάσεις ευχάριστα.

6.      Να ωφεληθεί από μια προσωποποιημένη θεραπευτική προσέγγιση με λιγότερο κόστος. Το κόστος της ατομικής συνεδρίας δεν χρειάζεται να είναι ένας παράγοντας που σας εμποδίζει από το να επωφεληθείτε από τα οφέλη του healthcoaching. Το γκρουπ μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς

 

Σαν μέλη στα γκουπ μας θα έχετε:

·        Ατομική συνάντηση πριν την έναρξη του γκρουπ για καθορισμό στόχου

·        2 συναντήσεις το μήνα διάρκειας 2 ωρών, για 3 μήνες.

·        Λεπτομερή ενημέρωση ανάλογα με το στόχο σας

·        Προσωποποιημένο πρόγραμμα δράσης

·        Φυλλάδια και άλλο υλικό ανάλογα με το πρόγραμμα που ακολουθείτε (υλικό για ασκήσεις, συνταγές, βιωματικές δράσεις, tipsκαι μυστικά)

·      Δυνατότητα για ατομικές συναντήσεις, αν το επιθυμείτε

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα μάθετε πως οι συνήθειες σας επηρεάζουν την υγεία σας και θα μάθετε πώς να τις βελτιώσετε. Έτσι θα αυξήσετε την ενέργεια σας, θα βελτιώσετε τη διατροφή σας, θα χάσετε βάρος, θα αυξήσετε την καθημερινή σας δραστηριότητα και θα νιώθετε μεγαλύτερη ευεξία.

Το healthcoachingθα σας βοηθήσει να βάλετε ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετύχετε μέσα από ένα διασκεδαστικό ταξίδι που θα σας κάνει να φροντίσετε τον εαυτό σας και να τον κάνετε προτεραιότητα.

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή.

Η καλύτερη ιατρός στον χώρο της! Γνωρίζει το αντικείμενο όσο λίγοι, αφιερώνει χρόνο και σου εξηγεί τα πάντα! Σ' ευχαριστώ Βούλα!

Γιώργος Π.

Καταπληκτική ιατρός! Φοβερός άνθρωπος!

Νίκος Π.

Εξαιρετική γιατρός με σπουδες στο αντικείμενο της. Βοηθάει στην σωστή διάγνωση με την κατάλληλη αγωγή

Αναστασάι Δ.
Medifem       
Μαιευτήριο ΡΕΑ
medNutrition
Κατασκευή ιστοσελίδων Forthright